Ministr Jurečka: Návrh potřebujeme posunout do Senátu

04.11.2022 21:01

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny 4. listopadu 2022 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění.

Ministr Jurečka: Návrh potřebujeme posunout do Senátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Děkuji. Vážená paní předsedkyně, kolegyně, kolegové, hosté na galerii, dovolte mi jenom stručně připomenout, že novela tohoto zákona řeší především otázku realizace předčasných odchodů do důchodu u zdravotnických záchranářů. Zároveň tady řešíme ještě některé drobné oblasti, které se týkají právě úpravy administrativních povinností u zaměstnavatelů těchto zdravotnických záchranářů, a pak tady byly také načteny některé pozměňující návrhy. Já potom ještě i dále v rozpravě okomentuji i to, jak jsem jasně řekl, že pokud se nepodaří nalézt dohodu na otázce úpravy některé části struktury České správy sociálního zabezpečení, tak tuto část, tento pozměňovací návrh stáhnu a budu počítat s tím, že tuto oblast dořešíme potom finálně vládním návrhem, což platí, což udělám. A jinak jsou tady také další pozměňující návrhy, ke kterým se vyjádřím následně. Jen velmi prosím, abychom tento návrh zvládli doprojednat během dnešního jednacího dne, protože jej potřebujeme posunout do Senátu a už nás - i s ohledem na to, že potřebujeme mít účinnost tohoto zákona od 1. ledna 2023 - tlačí čas. Děkuji za pozornost a děkuji za podporu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…