Ministr Jurečka: Návrh potřebujeme posunout do Senátu

04.11.2022 21:01

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny 4. listopadu 2022 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění.

Ministr Jurečka: Návrh potřebujeme posunout do Senátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Děkuji. Vážená paní předsedkyně, kolegyně, kolegové, hosté na galerii, dovolte mi jenom stručně připomenout, že novela tohoto zákona řeší především otázku realizace předčasných odchodů do důchodu u zdravotnických záchranářů. Zároveň tady řešíme ještě některé drobné oblasti, které se týkají právě úpravy administrativních povinností u zaměstnavatelů těchto zdravotnických záchranářů, a pak tady byly také načteny některé pozměňující návrhy. Já potom ještě i dále v rozpravě okomentuji i to, jak jsem jasně řekl, že pokud se nepodaří nalézt dohodu na otázce úpravy některé části struktury České správy sociálního zabezpečení, tak tuto část, tento pozměňovací návrh stáhnu a budu počítat s tím, že tuto oblast dořešíme potom finálně vládním návrhem, což platí, což udělám. A jinak jsou tady také další pozměňující návrhy, ke kterým se vyjádřím následně. Jen velmi prosím, abychom tento návrh zvládli doprojednat během dnešního jednacího dne, protože jej potřebujeme posunout do Senátu a už nás - i s ohledem na to, že potřebujeme mít účinnost tohoto zákona od 1. ledna 2023 - tlačí čas. Děkuji za pozornost a děkuji za podporu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koten (SPD): Invaze imigrantů do Evropy pokračuje. Loni stoupla o 20 %

18:14 Koten (SPD): Invaze imigrantů do Evropy pokračuje. Loni stoupla o 20 %

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci.