Ministr Jurečka: Okamurův požadavek zestátnění Českého rozhlasu i České televize je varovný signál

24.11.2017 18:42

Projev na ustavující schůzi Poslanecké sněmovny 24. listopadu 2017

Ministr Jurečka: Okamurův požadavek zestátnění Českého rozhlasu i České televize je varovný signál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

Dobré dopoledne, vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové.

Jen musím říct, že mám sám za sebe smutný smíšený pocit při pohledu na výsledky volby místopředsedů Sněmovny, a budu stručný. Jenom těm, kteří dali těch 102 hlasů pro Tomia Okamuru, tak doporučuji: Podívejte se na server Demagog.cz. Tam je krásně zdokumentováno mnoho výroků, které tento současný vysoký ústavní představitel této Sněmovny a této země řekl. Ze 106 výroků, které tam jsou, je 68 nepravda a 49 je zavádějících. Když se podívám na kandidáta, který neprošel ani ve dvou kolech, profesor Petr Fiala, tak na stejném serveru má 137 výroků, které byly ověřovány, a z nich bylo 14 nepravda a 21 zavádějících. To je jen tak jako pro mě na zamyšlení, jaká kritéria, když tady volíme lidi, kteří tady slibují, něco takového tady říkají, nakolik jim to věříme a proč jim ten hlas vlastně dáváme.

K tomu, co tady řekl pan předseda klubu Fiala. Když váš pan předseda Tomio Okamura před asi čtrnácti dny říkal, že je potřeba veřejnoprávní média zestátnit, Český rozhlas i Českou televizi - to je docela varovný signál! V okamžiku, kdy něco zestátním, tak nemohu mluvit o tom, že je tady svoboda slova a že tady je veřejnoprávní médium, které má plnit - se všemi nedokonalostmi, které občas má, se nemusí líbit vám i nám. Ale já se potom ptám, kolikrát jste vy, vaši poslanci, podali stížnost na radu v nějakém konkrétním podnětu? Navíc tu radu tato Sněmovna volí. Takže ono jenom tak jednoduše říkat a kritizovat a kopat je strašně jednoduché. A tato Sněmovna to má v rukou. Takže zamysleme se nad tím, když volíme, koho volíme, jak ten člověk je věrohodný.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.