„Jako první jsme si pro testování vybrali třicetiprocentní eidamy, protože jsou to sýry, které jsou u nás velmi oblíbené. Všech deset vzorků, které zkoumaly naše akreditované laboratoře, prošlo. Vyhověly všem testovaným požadavkům. Protože se blíží grilovací sezóna, tak příště se zaměříme na špekáčky,“ řekl ministr Marian Jurečka.
Ministerstvo testy reaguje na různá hodnocení potravin, která se objevují v médiích. Často totiž u nich není jasné, kdo tyto potraviny testoval a jestli se při tom řídil platnými postupy a zákony. Jejich výsledky proto nejsou věrohodné.
„Chceme lidem poskytovat důvěryhodné hodnocení potravin, které zajistí naše akreditované laboratoře státních ústavů. Jejich výsledky jsou ověřené a spolehlivé, lidé jim proto mohou stoprocentně věřit. Na rozdíl od různých neseriózních testů v mediích, u kterých nevíme, kdo za nimi stojí,“ uvedl Jurečka.
V dalších měsících bude Ministerstvo v testech pokračovat. Vzorky zkoumaných potravin budou, stejně jako u eidamů, pocházet od domácích i zahraničních výrobců.
Vyhodnocení testu přírodních zrajících sýrů uváděných na trh pod označením „eidam 30% tuku v sušině“ nebo označením s podobným významem

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV