Ministr Kulhánek: Mluvili jsme o bezpečnosti a nelegální migraci

18.10.2021 12:33 | Ze sítí

Komentář na facebokoovém profilu k minulému týdnu.

Ministr Kulhánek: Mluvili jsme o bezpečnosti a nelegální migraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek

Dobré ráno! Přeji vám úspěšný start do nového týdne a tady ještě krátké ohlédnutí za tím uplynulým:

V pondělí jsem jednal v Budapešti s ministry zahraničí Maďarska, Polska, Slovenska a Egypta. A naše hlavní společné téma? Mluvili jsme o bezpečnosti a nelegální migraci. Oceňuji konstruktivní a rozumný přístup Egypta k izraelsko-palestinským jednáním, kde se snaží přispět k hledání mírových řešení. Jeho role na Blízkém východě je klíčová. A také o ekonomické spolupráci mezi Egyptem a našimi čtyřmi středoevropskými státy. Díky moc za organizaci, taková jednání mají smysl!

Zúčastnil jsem se také Mezinárodního fóra k připomínce holocaustu a boji proti antisemitismu ve švédském Malmö. V projevu jsem mluvil třeba o boji proti antisemitismu na sociálních sítích a představil jsem tři české závazky ke zlepšení situace v této oblasti. Připravujeme naši národní strategii v boji proti antisemitismu, vznikne státní příspěvková organizace Památník ticha a během našeho předsednictví v EU příští rok uspořádáme mezinárodní konferenci k Terezínské deklaraci. Prohodil jsem pár slov také s kolegy z Chorvatska a Švédska nebo s maďarskou ministryní pro rodinu. Skvělé setkání! Bylo mi ctí naší zemi reprezentovat.

Ve čtvrtek jsem zamířil na rezidenci amerického velvyslance, kde zahajovala provoz svého inovačního centra v Praze americká společnost SentinelOne, která se zabývá kybernetickou bezpečností. Vytvoří v Česku 300 pracovních míst a v následujících třech letech investuje víc než miliardu korun. Přesně tak má podle mě vypadat podpora oživení naší ekonomiky! Moc děkuji za pozvání a moc držím palce!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.