Ministr Kupka: Chystáme další kroky pro bezpečnou jízdu

14.02.2022 10:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k plánovaným opatřením, které mají zvýšit bezpečnost dopravy

Ministr Kupka: Chystáme další kroky pro bezpečnou jízdu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Martin Kupka

V Sosnové u České Lípy se jely další motoristické závody. Já jsem se sem nevypravil jen kvůli nim, ale také kvůli setkání s ředitelem zdejšího autodromu Pavlem Dušánkem, který se kromě přípravy závodů rychlých vozů dlouhodobě snaží posílit bezpečnost na českých silnicích. To je správná kombinace.

Autodrom v Sosnové stejně jako jiné autodromy poskytuje užitečná školení řidičům, aby dokázali lépe ovládat své vozy a chovali se v dopravním provozu přiměřeně a slušně.

Změny, které chystáme v zákoně o silničním provozu, by měly mířit právě k tomu, aby Česká republika pro větší bezpečnost dopravy nepůsobila jen represivně, ale aby se také více věnovala vzdělávání a prevenci.

K tomu bude sloužit například řízení od 16 let s doprovodem nebo řidičák na zkoušku, a hlavně možnost lépe se připravit na řízení třeba právě návštěvou a zkouškou jízdy v podobných areálech, jako je Sosnová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peštová (ANO): Už otevíráme ministerstva úplně pro všechny?

23:08 Peštová (ANO): Už otevíráme ministerstva úplně pro všechny?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 24. května 2024 k zákonu o státní službě