Ministr Metnar: Česká republika zůstává jednou z nejbezpečnějších zemí světa

29.12.2017 10:45

Reakce ministra vnitra na výroky Tomia Okamury

Ministr Metnar: Česká republika zůstává jednou z nejbezpečnějších zemí světa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Lubomír Metnar

27. prosince 2017 zveřejnil Tomio Okamura na stránkách SPD video s prohlášením, že Česku hrozí teroristické útoky. Prohlášení obsahuje několik závažných dezinformací týkajících se vnitřní bezpečnosti ČR.

Česká republika zůstává jednou z nejbezpečnějších zemí světa a podle objektivních bezpečnostních parametrů se její bezpečnostní situace nezhoršuje. Nadále platí 1. a tedy nejnižší stupeň ohrožení terorismem. To jasně plyne z hodnocení orgánu, který je v ČR povolán posuzovat komplexně míru ohrožení terorismem, tedy Společné zpravodajské skupiny. Nikdo jiný není povolán, ani nemá dostatek informací k tomu, aby mohl provést relevantní hodnocení míry ohrožení ČR terorismem.

Mechanické zábrany reagují na v poslední době frekventovaný způsob útoků – nájezdy vozidel do davů – nikoliv na existenci nějaké konkrétní informace, ze které by plynulo zvýšení nebezpečí teroristických útoků v ČR.

Žádné bezpečnostní opatření samo o sobě není všespásné. Bylo by však za současné situace v Evropě pošetilé nevyužít toto, byť částečné, zvýšení ochrany vybraných měkkých cílů. Je třeba chápat, že tato jednotlivá opatření jsou pouze součástí celé baterie opatření aplikovaných v ČR proti terorismu (viditelných i skrytých).

ČR již nyní postihuje důsledně jakoukoliv nelegální migraci. Neexistuje žádná tolerance nezákonné migrace ze strany českého státu.?

Lubomír Metnar
ministr vnitra

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.