Ministr Petříček: ČR podpořila výstavbu dvou mateřských škol v Kambodži

20.01.2020 21:56

Dvě mateřské školy se v Kambodži podařilo vybudovat mimo jiné díky podpoře rozvojových projektů Ministerstva zahraničních věcí ČR a Velvyslanectví ČR v Phnompenhu. V prosinci 2019 byly slavnostně otevřeny.

Ministr Petříček: ČR podpořila výstavbu dvou mateřských škol v Kambodži
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

Během let 2018 a 2019 byly za české podpory v kambodžské provincii Kampot vybudovány dvě komunitní mateřské školy pro celkem 67 dětí ve věku do šesti let. Součástí výstavby každé z mateřských škol bylo také zajištění přístupu k vodě a sociálnímu zařízení. Projekt současně podpořil výrobu her, které jsou používány při výuce a podporují rozvoj dětí. „Další fáze projektu se zaměřila na rozvoj pedagogických schopností učitelů a zlepšení dalších parametrů mateřských škol jako např. zlepšení dětského hřiště, vybavení tříd či interiérová dekorace,“ uvedl ministr zahraničí Tomáš Petříček.

Slavnostního předání, které se uskutečnilo v prosinci 2019, se zúčastnili zástupci Velvyslanectví ČR v Phnomenhu, kambodžský ministr školství mládeže a sportu Hang Chuon Naron, zástupci japonského velvyslanectví, které se na projektu také podílelo, místní pedagogové a stovky dětí.

Projekt je součástí zahraniční rozvojové spolupráce Česka v Kambodži.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.