Ministr Petříček: Prosazuji možnost uznávat antigenní testy

07.12.2020 10:21

Komentář na facebookovém profilu k povinnému testování při výjezdech do zahraničí

Ministr Petříček: Prosazuji možnost uznávat antigenní testy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

I v současné situaci je občas nutné vycestovat do zahraničí. Každý PCR test za 1 750 Kč však každou takovou cestu výrazně prodraží. Tomáš Petříček - ministr zahraničí České republiky proto prosazuje možnost antigenních testů za 350 Kč. "Už teď víme, že by je mohlo uznávat Německo, Polsko, Slovensko, ale i další země, do kterých řada Čechů běžně jezdí.”

Aktuálně je vyžadován PCR test, tedy dražší verze. „Prosazuji možnost uznávat antigenní testy. Nejsou tak přesné, toho jsem si dobře vědom, ale je skutečně nezbytně nutné mít pro cestování stoprocentní „negativní“ jistotu? Myslím, že antigenní testy jsou pro cestování přiměřeným kompromisem mezi 1 750 korunami za PCR test a cestováním „načerno“, tedy zcela bez testu."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.