Ministr Petříček pozval na snídani obhájce lidských práv

14.12.2019 15:05

Ministr zahraničí Tomáš Petříček uspořádal u příležitosti Dne lidských práv snídani v Černínském paláci, na níž pozval zahraniční obránce lidských práv, kteří žijí v ČR.

Ministr Petříček pozval na snídani obhájce lidských práv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

S hosty pocházejícími z Ázerbájdžánu, Běloruska, Egypta, Íránu, Ruska, Tádžikistánu, Ukrajiny a Vietnamu diskutoval o situaci v zemích jejich původu.

„Vzhledem k naší historické zkušenosti jsme si v České republice vědomi významu aktivní podpory lidských práv a demokracie, která nadále představuje jednu z priorit naší zahraniční politiky. Toto setkání chápeme i jako příležitost vyjádřit respekt a poděkování lidem, kteří žijí a pracují v České republice a současně usilují o zlepšení situace ve svých domovských zemích,” uvedl během setkání ministr Petříček.

Obdobná setkání proběhla na více než desítce zastupitelských úřadů ČR v zahraničí. Na snídaně, jež volně navazují na dnes již legendární snídani francouzského prezidenta Françoise Mitterranda s disidenty v Praze v roce 1988, byli pozváni místní obránci lidských práv, zástupci nevládních organizací či nezávislí novináři.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.