Ministr Plaga: ČRDM je pro nás klíčový, spolehlivý a reprezentativní partner

11.01.2018 19:13

Ministr se setkal se zástupci České rady dětí a mládeže.

Ministr Plaga: ČRDM je pro nás klíčový, spolehlivý a reprezentativní partner
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga

Na úvodní schůzce se zástupci České rady dětí a mládeže (ČRDM) se ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga seznámil s rolí ČRDM v oblasti dětských a mládežnických organizací. Hovořilo se také o rozpočtu pro kapitolu mládež či legislativě.

"Pro odbor pro mládež MŠMT je ČRDM klíčový, spolehlivý a velmi reprezentativní partner, skrze kterého podporuje celou řadu aktivit důležitých v oblasti mládeže,“ shrnul přínos organizace ministr Plaga.

ČRDM byla založena v červenci 1998. Je důležitou platformou pro většinu celostátních, ale také mnoho regionálních a místních sdružení dětí a mládeže včetně desíti krajských rad mládeže. Sdružuje 99 členských organizací s členskou základnou 210 324 individuálních členů (patří k nim Junák – český skaut, Pionýr, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska či Český svaz ochránců přírody).

Mezi nejvýznamnější akce patří projekt na podporu dobrovolnictví „72 hodin“ a předávání ceny Přístav, která je určena pro zástupce veřejné správy a samosprávy a podnikatele působící na místní a krajské úrovni za podporu mimoškolní práce s dětmi a mládeží.

Celková podpora MŠMT v pro oblast mládeže je v letošním roce 281 532 391,- Kč.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

19:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu