Ministr Plaga: ČRDM je pro nás klíčový, spolehlivý a reprezentativní partner

11.01.2018 19:13

Ministr se setkal se zástupci České rady dětí a mládeže.

Ministr Plaga: ČRDM je pro nás klíčový, spolehlivý a reprezentativní partner
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga

Na úvodní schůzce se zástupci České rady dětí a mládeže (ČRDM) se ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga seznámil s rolí ČRDM v oblasti dětských a mládežnických organizací. Hovořilo se také o rozpočtu pro kapitolu mládež či legislativě.

"Pro odbor pro mládež MŠMT je ČRDM klíčový, spolehlivý a velmi reprezentativní partner, skrze kterého podporuje celou řadu aktivit důležitých v oblasti mládeže,“ shrnul přínos organizace ministr Plaga.

ČRDM byla založena v červenci 1998. Je důležitou platformou pro většinu celostátních, ale také mnoho regionálních a místních sdružení dětí a mládeže včetně desíti krajských rad mládeže. Sdružuje 99 členských organizací s členskou základnou 210 324 individuálních členů (patří k nim Junák – český skaut, Pionýr, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska či Český svaz ochránců přírody).

Mezi nejvýznamnější akce patří projekt na podporu dobrovolnictví „72 hodin“ a předávání ceny Přístav, která je určena pro zástupce veřejné správy a samosprávy a podnikatele působící na místní a krajské úrovni za podporu mimoškolní práce s dětmi a mládeží.

Celková podpora MŠMT v pro oblast mládeže je v letošním roce 281 532 391,- Kč.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.