Ministr Rakušan: Vítám podněty každého, kdo má co říci a čím přispět

15.04.2022 17:14 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k strategickým prioritám pro zvládání uprchlické vlny

Ministr Rakušan: Vítám podněty každého, kdo má co říci a čím přispět
Foto: Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS
Popisek: Vít Rakušan.

Strategické priority pro zvládání uprchlické vlny, způsobené ruskou agresí. Tento dokument jsme za posledních pár dnů, vlastně týdnů, vytvořili. Děkuji všem, kteří se na tom podíleli. A v uloženém termínu jsem ji poprvé představoval poslancům na jednání Výboru pro bezpečnost.

První a nejdůležitější informace je, že se jedná o otevřený, živý dokument. To znamená, že se může měnit, není konečný. Není to nic, na čem si budeme ideologicky trvat jen proto, že nám naši práci nemůže nikdo kritizovat. Naopak, já vítám podněty každého, kdo má co říci a čím přispět.

Druhá informace, která doprovází celý dokument, je definice našeho cíle. My totiž víme, že události 24. února ovlivnily celou Evropu. Může za to politika jen jednoho člověka, Vladimíra Putina. A my všichni, i naše země, musíme pracovat s objektivně danými východisky.

V mnoha oblastech života lidí v naší zemi lze očekávat zásadní dopady na kvalitu života. A my budeme hledat cesty k jejich minimalizaci. A také říkáme, že chceme využít synergických pozitivních přínosů pro nás všechny. Proto tenhle dokument vzniká a já chci, aby se jím celá naše vláda řídila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…