Ministr Síkela: Jsou to právě inovativní řešení, která zvyšují odolnost ekonomiky

12.10.2022 22:59

Ministerstvo průmyslu a obchodu přijímá žádosti do programu Czech Rise Up 3.0. Připraveno je 500 milionů korun

Ministr Síkela: Jsou to právě inovativní řešení, která zvyšují odolnost ekonomiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela

Od dnešního dne je možné podávat žádosti do programu Czech Rise Up 3.0 – Poradenství pro digitální transformaci podniků. 

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí
Cílem je podpora odborného poradenství v oblasti digitální transformace pro zvýšení digitální úrovně malých a středních podniků působících na českém trhu. Výzva bude financována z Národního plánu obnovy. Žádosti je možné podávat do 31. 3. 2023.

„Jsou to právě inovativní řešení, která zvyšují odolnost ekonomiky a umožňují malým a středním podnikům reagovat na krize,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela a dodává: „Proto nyní v rámci Národního plánu obnovy pokračujeme v jejich podpoře.“

Podpora je určena pro malé a střední podniky k financování odborného poradenství (služeb poradců, expertů a znalců v oblasti digitalizace) za účelem zvýšení digitální úrovně podniků. Služby se musí zaměřovat na identifikaci procesů, jejich zhodnocení a návrhy způsobů řešení vedoucí k digitální transformaci podniků, včetně zhodnocení nákladů a dopadů.

„Cílem výzvy je podpora malých a středních podniků k digitální transformaci pro zvýšení jejich odolnosti vůči následkům krize způsobené epidemií COVID-19, ale také jejich připravenosti čelit v budoucnosti dalším negativním jevům,“ říká náměstek pro digitalizaci a inovace Petr Očko. 

Výzva bude financována z Národního plánu obnovy. Alokace výzvy činí 500 milionů korun, míra podpory je 85 % způsobilých výdajů projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.