Ministr Staněk přijal čínského velvyslance

12.11.2018 17:17

Ministr kultury Antonín Staněk dnes přijal v Nostickém paláci nového mimořádného a zplnomocněného velvyslance Číny, J. E. pana Zhanga Jianmina.

Ministr Staněk přijal čínského velvyslance
Foto: archiv
Popisek: Antonín Staněk (ČSSD)

V průběhu diskuse obě strany probraly dosavadní spolupráci obou zemí v oblasti kultury, spolupráci v rámci čínské iniciativy vůči zemím střední a východní Evropy i přípravu nového Protokolu o kulturní spolupráci mezi Ministerstvem kultury ČR a Ministerstvem kultury a turismu ČLR na léta 2019 – 2022.

Ministr Staněk též zdůraznil aktivity příspěvkových organizací Ministerstva kultury, které spolupracují s čínskými partnery. V této souvislosti zmínil unikátní výstavu skla Uměleckoprůmyslového musea v Praze, která byla prezentována v deseti čínských muzeích v letech 2014-2017, a kterou navštívilo přes dva miliony návštěvníků. Ocenil každoroční účast čínských dětí ve výtvarné soutěži Památníku Lidice i několikaletou účast Číny na Pražském Quadriennale. Antonín Staněk připomněl i další příspěvkové organizaceresortu kultury, které spolupracují s ČLR; jde například o Národní galerii, Institut umění-Divadelní ústav, Národní muzeum, Národní knihovnu, Českou filharmonii a další.

Na závěr dnešního jednání poblahopřál Antonín Staněk J. E. panu Zhangu Jianminovi k zápisu statku Fan-ťing-šan na Seznam světového dědictví UNESCO, ke kterému došlo v letošním roce. Biosférická a památková rezervace Fan-ťing-šan se nachází v pohoří Wu-ling na jihozápadě Číny v nadmořské výšce 500 - 2570 metrů. Nachází se zde různorodé typy vegetace. Izolace Fan-ťing-šanu vedla k velkému stupni biodiverzity s mnoha endemickými druhy. Nachází se zde také největší bukový prales v subtropickém pásmu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu