Ministr Stanjura: Pohybujme se v zákonných pojmech a nestrašte lidi

04.05.2022 22:57

Projev na 20. schůzi Poslanecké sněmovny 4. května 2022 k zákonu o pojistném na veřejné zdravotní pojištění

Ministr Stanjura: Pohybujme se v zákonných pojmech a nestrašte lidi
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Zbyněk Stanjura

Tak k panu poslanci, vaším prostřednictvím.

Já nevím, jakou máte představu o fungování vlády. Vláda nefunguje, že jeden ministr bojuje s druhým. Jasně. Když jste měli generálního ředitele vlády, odborné náměstky, kterým se čirou náhodou a ze zvyku říkalo ministři, tak to možná tak bylo. Pak stejně generální ředitel rozhodl. Vláda rozhoduje vcelku. Já jsem s panem ministrem nebojoval, pan ministr Válek nebojoval se mnou. Debatovali jsme všechny aspekty státního rozpočtu pohromadě, vláda jako celek. To za prvé. Takže vyčítat panu ministru Válkovi, že jak to bylo v minulosti, že ministr sice neuspěl, ale teatrálně navenek do médií říkal: Já jsem bojoval jako lev, ale bohužel jsem neuspěl.

Jestli jste poslouchali některý z projevů pana předsedy Babiše, předsedy vašeho hnutí, tak asi třikrát řekl, že má pochopení pro ten návrh, který předkládám. Není vám to podezřelé? Mně to tedy podezřelé nepřipadá až na ten závěr. Já mám pro to pochopení, já jsem dělal to samé, ale dneska jsem zásadně proti. Pohybujme se v zákonných pojmech a nestrašte lidi. No můžete strašit, jako samozřejmě, ale nic jiného než strašení to není.

Změnily se zdravotně pojistné plány na rok 2022? Ano nebo ne? Odpověď zní ne. Změnila se úhradová vyhláška na rok 2022? Ano nebo ne? Odpověď zní ne. Takže kde vidíte nějaký propad, když platí zdravotně pojistné plány a platí úhradová vyhláška? Já ho tam prostě nevidím. Pokud by se jeden z těchto základních parametrů měnil, tak byste samozřejmě měl pravdu. Ať by se měnil směrem nahoru nebo dolů, mohli bychom říct, tady někdo do toho vstoupil. Ono to ani nejde, to si řekněme, je to vlastně nerealizovatelné.

O tom mechanismu... Ano, já jsem... (Upozorňován na čas.)

Omlouvám se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL