Ministr Štech: Digi vzdělávání je pro studenty atraktivní

14.11.2017 9:39

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech společně s náměstkyní pro řízení sekce ekonomické Zuzanou Matuškovou a státním tajemníkem Jindřichem Fryčem navštívili soukromé Gymnázium Evolution Jižní Město.

Ministr Štech: Digi vzdělávání je pro studenty atraktivní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Profesor Stanislav Štech

GEVO Jižní Město, jak se škole zkráceně říká, nabízí svým žákům možnost zvolit si úroveň studijního zaměření u jazyků či matematiky. Především si však škola zakládá na interaktivní výuce a využívání IT aplikací.

„Jsem moc rád, že jsem se dnes mohl zúčastnit hodiny biologie na Gymnáziu Evolution. O digi vzdělávání se dnes hodně mluví, ale sám jsem neměl přesnou představu, jak využívání těchto technologií přímo ve výuce může vypadat. Velice se mi líbilo, že i když se jednalo o standartní otázky a postupy, tak právě využívání dynamických prvků dokázalo tuto hodinu udělat atraktivní. Nevšiml jsem si, že by se někdo z žáků při hodině nudil. Vyžaduje to samozřejmě také velkou obratnost a dovednosti od učitele, který tu techniku využívá,“ řekl při návštěvě ministr školství Stanislav Štech.

Sloganem gymnázia je „Vidíme svět v souvislostech“. Škola si klade za cíl učit moderně, sledovat nejnovější trendy ve výuce, stále se ptát „Bude toto žákům k něčemu?“, učit lidi, ne učivo.

Čtyřleté a šestileté gymnázium má maximální kapacitu 650 žáků a působí zde 35 učitelů, z toho 16 mužů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice