Ministr Štech informoval premiéra o aktuálním stavu ve sportu

15.07.2017 19:08

Vyplácení peněz na sport probíhá podle plánu. Některé z dotačních programů byly dokonce již tento rok uzavřeny. Předsedu vlády a zástupce svazů o tom informoval na společném jednání ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech.

Ministr Štech informoval premiéra o aktuálním stavu ve sportu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Profesor Stanislav Štech

„Dotační programy na podporu reprezentace, talentované mládeže, významných sportovních akcí a školního sportu byly vyplaceny, dva dotační programy byly zcela přepracovány, programy a dotační procesy IV, VI, VII, X byly auditovány a u programů VI, VII a X byla vytvořena nová metodika rozdělení dotací,“ shrnul současný stav ministr Štech.

Do druhého kola výzvy programu V. na činnost sportovních svazů se přihlásily všechny zbylé svazy. „Jsem rád, že se MŠMT dohodlo se sportovními svazy, že bude probíhat debata kolem nastavení parametrů nových výzev, které budou rozdělovat finance do sportu v příštím roce. Myslím, že dochází ke zklidnění situace ve sportovním prostředí tak, jak se daří ministerstvu školství finanční prostředky postupně schvalovat, rozdělovat a uvolňovat na účty sportovních svazů,“ dodal po jednání premiér Bohuslav Sobotka.

„Od té doby, co nastoupil pan ministr, se udála na ministerstvu spousta změn. Za prvé se nastartovala komunikace se sportovním prostředím, za druhé se významně personálně posílil odbor sportu a dnes došlo k obecné dohodě a my doufáme, že se v řádech jednoho až dvou měsíců problém nečerpání finančních prostředků vyřeší," zhodnotil situaci ve sportu předseda Českého olympijského výboru a Českého veslařského svazu Jiří Kejval.

PŘÍPRAVA DOTAČNÍ PROGRAMŮ MŠMT NA ROK 2018

  • MŠMT usiluje o úpravu Zásad poskytování dotací pro NNO – jednání na Legislativní radě vlády 13. 7.
  • Záměrem je rozlišit projektové financování ve sportu a dotační příspěvek na činnost.
  • Snaha co nejdříve poskytnout informaci svazům o velikosti přidělené dotace – přepracování harmonogramu dotačního řízení.
  • Program VI – významné sportovní akce: vyhlášení srpen 2017 – alokace 250 mil. Kč. Svazy budou mít informaci o velikosti podpory 1 října 2017 (akceptační dopis).
  • Program V – činnost sportovních svazů: vyhlášení září 2017 – alokace 1,4 mld. Kč. Svazy budou mít informaci o velikosti podpory do konce října 2017.
  • Program III – činnost střešních sportovních organizací: vyhlášení září 2017 – alokace 200 mil. Kč. Organizace budou mít informaci o velikosti podpory do konce října 2017.
  • Program VII – činnost sportovních svazů handicapovaných: vyhlášení září 2017 – alokace 90 mil. Kč. Svazy budou mít informaci o velikosti podpory do konce listopadu 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.