Ministr Válek: Věřím, že jednáme naprosto korektně a transparentně

14.09.2023 9:15 | Ze sítí

Společné prohlášení ministra zdravotnictví Vlastimila Válka a ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky k vyjádření Sekce mladých lékařů o jednání na téma přesčasů, zveřejněné na svém facebookovém profilu

Ministr Válek: Věřím, že jednáme naprosto korektně a transparentně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

Když jsme odcházeli z jednání se zástupci Sekce mladých lékařů ČLK na půdě Ministerstva práce a sociálních věcí, měli jsme dobrý pocit z konstruktivní diskuze. Vyjasnili jsme si pozice, nabídli jsme i možnost separátního jednání SML ČLK s odbornými zástupci našich resortů nad konkrétními tématy, domluvili jsme se na dalším setkání zhruba do měsíce a rozdali jsme kolegům z našich resortů také řadu úkolů s termínem splnění právě do příštího jednání.

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52390 lidí

Jde zejména o formulaci návrhu dopisu nemocnicím s informací, jak postupovat u přesčasů. Současně také připravíme návrh výkladu toho, jaká práva a povinnosti mají lékaři v předatestační přípravě, protože na jejich útlak v nemocnicích, včetně nepřipuštění k atestaci jako sankce za odmítání služeb, si zástupci Sekce mladých lékařů ČLK bez jmenování konkrétních jmen stěžovali.

Diskuze byla místy velmi živá, ale věcná. Mrzí nás, že zástupci Sekce mladých lékařů ČLK z jednání bez kontextu vytrhávají věty, jejichž vyznění bylo v reálné diskuzi a v bodově uvedených větách bez zohlednění kontextu jiné. A nepřipisují k nim ani autory výroků, které jsme ani jeden z nás ministrů neřekl. Čtenáři si tak mohou pouze domýšlet, kdo co řekl.

Nepřijde nám to korektní a mrzí nás to, ale i tak z naší strany platí, na čem jsme se dohodli. Naše resorty do příštího jednání připraví drafty dokumentů a budeme postupovat tak, jak jsme se domluvili. Věřím, že jednáme naprosto korektně a transparentně a je naším cílem společně vést dialog, který povede k řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Kobza: Kdy tu bude Chalifát?

16:24 Jiří Kobza: Kdy tu bude Chalifát?

Sobotní demonstrace hamburských islamistů mávajících nápisy Chalifát je řešení, Chceme chalifát, pos…