Přijímání potravy bereme jako naprostou samozřejmost, ale není to tak bohužel vždycky. Mnoho lidi následkem nemoci či zranění jídlo nemůže kousat nebo dokonce polykat. A často se to děje těm, kteří kvalitní stravu potřebují nejvíce.
Lékaři z Všeobecné fakultní nemocnice v Praze nechtěli, aby jejich pacienti jedli kaši nevalné chuti a barvy, tak dali hlavy dohromady a nyní mají pro pacienty stravu, která je nejen vynikající (sám jsem ochutnal), ale i dobře vypadá a hlavně má potřebné živiny.
A připravili i unikátní kuchařku, kterou poskytnou všem zařízením, kde se o nemocné s poruchami polykání starají.
Opravdu skvělá práce!
prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR
Redakci PL můžete podpořit i zakoupením předplatného. Předplatitelům nezobrazujeme reklamy.
Jste politik? Zveřejněte bez redakčních úprav vše, co chcete. Zaregistrujte se ZDE.
Jste čtenář a chcete komunikovat se svými zastupiteli? Zaregistrujte se ZDE.
autor: PV