Ministr Vojtěch: Podmínky pro lyžařskou sezonu budou podobné jako v ostatních službách

08.11.2021 9:09 | Tisková zpráva

PCR testy na akcích nad 1000 lidí i kontroly O-T-N u lyžařských vleků. Vláda schválila nová opatření.

Ministr Vojtěch: Podmínky pro lyžařskou sezonu budou podobné jako v ostatních službách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Vojtěch

S ohledem na aktuální epidemickou situaci dnes vláda schválila nová mimořádná opatření. Od 22. listopadu budou na hromadných akcích uznávány antigenní testy na covid-19 jen pro 1000 lidí s antigenním testem. Další návštěvníci se musí prokázat O-T-N. Nově se také stanovila hranice maximálně 1000 osob na venkovních hromadných akcí, tedy stejně jako u akcí vnitřních. Systém O-T-N bude platit také pro vleky a lanovky.

Od 22. listopadu budou na hromadných akcích uznávány antigenní testy na covid-19 jen pro 1000 lidí s antigenním testem. Další návštěvníci musí mít testy PCR, případně potvrzení o prodělané nákaze nebo očkování, tedy systém O-T-N. Na menších akcích budou antigenní testy nadále možné. Nově se také stanovila hranice maximálně 1000 osob na venkovních hromadných akcí, tedy stejně jako u akcí vnitřních. Na základě domluvy s kulturní obcí a Asociací lyžařských středisek, zavedou od 1. prosince provozovatelé lyžařských areálů systém O-T-N při nákupu jízdenek na vleky a lanovky.

„Důsledné kontroly O-T-N jsou v boji s pandemií naprosto zásadní. Podmínky pro nastávající lyžařskou sezonu budou podobné jako v ostatních službách. Bude tak zaveden systém O-T-N při nákupu jízdenek na vleky,“ řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Další opatření se dotkne návštěv v zařízeních sociální péče. Podobně jako pro ostatní využití se tam od 15. listopadu zkracuje platnost antigenních testů na jeden den a PCR testů na tři dny. Testování zaměstnanců v těchto zařízeních jednou týdně, které je povinné pro neočkované, se změny nedotknou. Jejich testy dál hradí zdravotní pojišťovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…