Ministr Výborný: Podpora prezentace práce regionálních zemědělců a potravinářů je důležitá

08.07.2023 16:02 | Tisková zpráva

První prázdninovou akci projektu Poznej svého farmáře, která se konala na Zámku Ohrada u Hluboké nad Vltavou, navštívil ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL).

Ministr Výborný: Podpora prezentace práce regionálních zemědělců a potravinářů je důležitá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

Hlavním cílem projektu je podpořit regionální výrobce a zlepšit informovanost veřejnosti o možnostech nákupu kvalitních potravin. Důležité je také propojení spotřebitelů a farmářů v daném regionu.

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25766 lidí

„Projekt Poznej svého farmáře je jedinečnou možností prezentace výsledků práce malých a středních zemědělců a potravinářů v regionech. Navíc je na těchto akcích vždy připraven zábavně výchovný program pro rodiny s dětmi, který je zaměřen na zemědělství, lesnictví a problematiku zdravé výživy. Jsem přesvědčen, že je důležité ukazovat dětem, co vše se musí udělat, než se vyrobí potraviny. Lépe si pak uvědomí, že není vůbec samozřejmé, že máme dostatek jídla a že je potřeba si ho vážit a neplýtvat jím,“ řekl ministr zemědělství Marek Výborný.

Letošní 10. ročník Poznej svého farmáře měl novou podobu. Nešlo již o akce na farmách jako v předchozích letech, ale o jednodenní akce na vybraných pobočkách Národního zemědělského muzea a v menších a středních městech spojené s farmářským trhem regionálních prodejců a se zemědělsky zaměřeným doprovodným programem především pro rodiny s dětmi.

Na farmářském trhu mohli návštěvníci ochutnat a nakoupit produkty od regionálních výrobců (masné výrobky, ryby, sýry, víno, pivo, pekařské a cukrářské výrobky, sirupy, med, koření aj.) včetně výrobků, oceněných značkou Regionální potravina. Z potravin, oceněných touto značkou, se připravovala jídla na kuchařské show. Pro děti byla připravena tematická stanoviště, dílničky a workshopy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…