Ministr Zaorálek: Je strašné, když se člověk z dovolené nevrátí k rodině

27.07.2017 14:00

V noci na dnešek egyptští lékaři konstatovali, že česká pacientka, která byla 14. července mezi napadenými útočníkem v egyptské Hurghadě, zemřela.

Ministr Zaorálek: Je strašné, když se člověk z dovolené nevrátí k rodině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Vyjadřuji upřímnou soustrast pozůstalým, je mi velice líto, že veškerá snaha lékařů nestačila a pacientka svůj boj o život prohrála,“ uvedl ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík.

„Je mi moc líto, že naše občanka nakonec v Káhiře podlehla svým zraněním. Je strašné, když se člověk z dovolené nevrátí k rodině. Chtěl bych vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým,“ dodal ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek.

Rodina, která byla neprodleně informována, vyjádřila přání už nesdělovat k celé tragické události veřejnosti žádné další podrobnosti. Toto přání budeme samozřejmě respektovat.

Do nemocnice v Káhiře dnes míří soudní lékař, který provede ohledání těla a rozhodne, zda-li bude provedena pitva v Egyptě. Následně zahájí čeští diplomaté v místě potřebné kroky k repatriaci těla. Veškeré výlohy spojené s jeho repatriací pak pokryje cestovní pojištění zesnulé ženy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Malý (Trikolora): Chcete v ČR chalífát?

10:14 Malý (Trikolora): Chcete v ČR chalífát?

Pro ty, kteří Trikoloru neoprávněně nálepkují, že jsme náckové, že jen strašíme migrací: V Německu j…