Ministr Zaorálek: Když jsem nastoupil do úřadu, byl rozpočet hotový

20.10.2019 21:34

Ministr kultury Lubomír Zaorálek vyjednal s ministryní financí Alenou Schillerovou dalších 250 milionů Kč pro oblast živého umění v roce 2020.

Ministr Zaorálek: Když jsem nastoupil do úřadu, byl rozpočet hotový
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Když jsem nastoupil do úřadu, byl rozpočet hotový. Cením si, že přestože rozpočet byl už tzv. v obálce, tak že paní ministryně byla ochotna si sednout a začít jednat o prostředcích právě pro živé umění. Dokázali jsme se shodnout na tom, že je to oblast, která je potřebná. 150 milionů je určeno pro oblastní divadla, soubory, orchestry, které jsou roztroušené po celé republice. A pak je druhá oblast, kam půjde 100 milionů, a to je oblast festivalů. Tam spadají festivaly typu Smetanova Litomyšl nebo Pražské jaro, také například festival dokumentárních filmů Jihlava nebo Festival spisovatelů Praha. Týká se také překladů knih do zahraničí, veletrhů, které jsou obrovskou propagací naší země, jako je veletrh v Lipsku, ve Frankfurtu…. Je to obrovská šance, jak propagovat českou kulturu a bez těchto peněz by to nebylo možné,“ řekl ministr kultury Lubomír Zaorálek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…