Ministr Zaorálek: Manželka velvyslance není tak úplně soukromou osobou

03.04.2017 19:15

Stanovisko ministra Zaorálka ke kauze Borůvka-Borůvková:

Ministr Zaorálek: Manželka velvyslance není tak úplně soukromou osobou
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek

Manželka velvyslance není tak úplně soukromou osobou. Společně s ním totiž reprezentuje Českou republiku. Navíc i ona je součástí diplomatického sboru - je na diplomatické listině.

V neposlední řadě na ni velvyslanec pobírá jako na manželku příspěvek k platu. My musíme dbát na to, jak se chovají ti, kteří reprezentují Českou republiku. Je naprosto nepřípustné, aby někdo v podobné pozici dlouhodobě v mailech, SMS či na sociálních sítích útočil nejen na zaměstnance ministerstva..., ale i na řadu dalších osob ve veřejném prostoru - novináře, úředníky apod. Řada z nich se na mě obracela, abych situaci řešil. Během posledního roku jsem se s panem velvyslancem několikrát setkal a snažil se mu vysvětlit, že situace je vážná, a že je třeba, aby především on sám začal jednat. Nestalo se ale nic a vše pokračovalo dál jako předtím. Ostatně jen tweety manželky pana velvyslance za poslední dva dny mluví samy za sebe.

Podstatné je, aby ambasáda České republiky ve švýcarském Bernu řádně fungovala pro naše ministerstvo i občany České republiky. A to bude zajištěno.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.