Ministr Zaorálek schválil humanitární pomoc pro Barmu neboli Myanmar

07.08.2015 14:01

Ministr zahraničních věcí ČR Lubomír Zaorálek schválil 6. srpna 2015 okamžitou humanitární pomoc pro Barmu čili Myanmar ve výši 2,5 mil. Kč, která bude zaměřena na dodávky potravin a pitné vody pro obyvatelstvo vysídlené v důsledku ničivých záplav. Ty v minulých dnech postihly statisíce obyvatel Barmy tedy Myanmaru.

Ministr Zaorálek schválil humanitární pomoc pro Barmu neboli Myanmar
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

Pomoc zajistí Světový potravinový program, který počítá s tříměsíčními dodávkami základních potravin pro 150 tisíc lidí.  Vláda Barmy čili Myanmaru už dopravuje potraviny poskytnuté Světovým potravinovým programem do postižených oblastí za pomoci vojenských letadel, vrtulníků a lodí.

Česká republika všestranně podporuje Barmu (Myanmar) v politické, rozvojové i humanitární oblasti. Na humanitární pomoc v souvislosti s přírodními katastrofami i s dopady konfliktů věnovala ČR za posledních pět let přes 50 mil. Kč; v letošním roce vedle schválené okamžité pomoci probíhá dlouhodobější humanitární podpora vnitřně vysídleného obyvatelstva v Kačinském i Arakajnském státu. V rámci rozvojové i transformační spolupráce v zemi podporuje Česká republika také vzdělávání, sociální a zdravotnické služby i svobodná média a občanské iniciativy. Studentům z Barmy neboli Myanmaru jsou rovněž poskytována rozvojová stipendia ke studiu na veřejných vysokých školách v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…