Ministryně Benešová: Smlouva s Argentinou zrychlí a zjednoduší řízení o vydání osob

25.11.2019 15:21

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová a argentinský velvyslanec Roberto Alejandro Salafia dnes na Ministerstvu spravedlnosti podepsali Smlouvu o vydávání mezi Českou republikou a Argentinskou republikou. Smlouva upravuje vydávání osob k trestnímu stíhání či k výkonu trestu odnětí svobody mezi Českou republikou a Argentinou.

Ministryně Benešová: Smlouva s Argentinou zrychlí a zjednoduší řízení o vydání osob
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marie Benešová, ministryně spravedlnosti

„Přestože dosavadní spolupráce mezi Českou republikou a Argentinou je už nyní na velice dobré úrovni, tak doposud neexistovala žádná dvoustranná smlouva v oblasti mezinárodní justiční spolupráce. Tím, že byla dnes Smlouva uzavřena, byl učiněn velice důležitý krok ve vzájemných vztazích obou států. Dojde ke zrychlení a zjednodušení řízení o vydání osob, což povede k účinnější vymahatelnosti práva a trestněprávní represi,“ uvedla při podpisu ministryně spravedlnosti Marie Benešová.

Uzavření Smlouvy se prakticky odrazí především ve zjednodušení a větší transparentnosti pravidel uplatňovaných mezi oběma stranami. Hlavním smyslem celého aktu je umožnit kvalitnější a efektivnější způsob vedení trestního stíhání příslušnými orgány obou států a rovněž zlepšit následný výkon rozhodnutí v trestní oblasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…