Ministryně Dostálová: 175 milionů korun na byty pro průmyslovou zónu Solnice – Kvasiny

09.11.2018 11:49

Další dvě výzvy pro oblast Solnice - Kvasiny Výstavba bytů v oblastech se strategickou průmyslovou zónou (SPZ) a Výstavba technické infrastruktury v oblastech se strategickou průmyslovou zónou budou vyhlášeny už zítra, v pátek 9. listopadu. Ministerstvo pro místní rozvoj pro ně připravilo 175 milionů korun.

Ministryně Dostálová: 175 milionů korun na byty pro průmyslovou zónu Solnice – Kvasiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj

„Pokračujeme tak v podpoře měst a obcí, z kterých lidé cestují za prací do průmyslové zóny. Přímo tím reagujeme na jednu z bezprostředních potřeb zdejšího regionu, kde díky působení velkého investora došlo k rychlému nárůstu nabídky pracovních příležitostí, a s tím souvisejících požadavků na bydlení. Pochopitelně musí jít naše podpora ruku v ruce s dalšími opatřeními, na kterých se vláda podílí,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Program Podpora bydlení v oblastech se strategickou průmyslovou zónou má za cíl rozvoj bydlení v oblasti se strategickou průmyslovou zónou Solnice – Kvasiny. Podprogram Výstavba bytů v oblastech se SPZ mohou využít obce, které mají maximálně 40 tisíc obyvatel a leží v dojezdové vzdálenosti 30 km od SPZ Solnice – Kvasiny, na financování 90 % uznatelných výdajů spojených s výstavbou nájemních bytů. Nájemní byty mohou vzniknout buď v novostavbě bytového domu, nebo rekonstrukcí nebytových prostor na byty, případně rekonstrukcí zcela vybydlených bytových domů na byty. V bytech musí obec následně vybírat tržní nájemné a budoucí nájemce bytů vybrat transparentním a nediskriminačním způsobem, to vše po dobu patnácti let. Na výstavbu bytů je připraveno 150 milionů korun.



Z podprogramu Výstavba technické infrastruktury v oblastech se SPZ lze spolufinancovat výstavbu místních komunikací, vodovodu a kanalizace s cílem zasíťovat pozemky pro budoucí výstavbu bytových a rodinných domů. Dotace je poskytována ve výši 85 % uznatelných výdajů. Na tento podprogram má MMR pro rok 2019 připraveno 25 milionů korun. Výzva bude vyhlášena zítra, v pátek 9. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…