Ministryně Dostálová: Čerpání v Integrovaném regionálním operačním programu běží dále bez omezení

16.04.2020 5:35

Integrovaný regionální operační program (IROP), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj, překročil v těchto dnech významný milník. Příjemcům bylo na projekty proplaceno více než 50 miliard korun.

Ministryně Dostálová: Čerpání v Integrovaném regionálním operačním programu běží dále bez omezení
Foto: MMR
Popisek: Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj

„Čerpání v našem Integrovaném regionálním operačním programu běží dále bez omezení. Průběžně se kontroluje, konzultuje a proplácí. Schvalují se další projekty, které mohou být realizovány až do roku 2023. Chtěla bych poděkovat také pracovníkům Centra pro regionální rozvoj, kteří zajišťují příjem a hodnocení projektů, dohlíží nad jejich realizací a nabízí individuální postup pro příjemce tak, aby se nedostali do potíží s plněním podmínek projektu, hlavně s harmonogramem,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Jedním z projektů, který byl proplacen při dosažení hranice 50 miliard korun, je například projekt Zdravotnické Záchranné služby Zlínského kraje - Vzdělávací a výcvikové středisko Zlín, kterému bylo proplaceno 17,5 milionu korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR). Díky projektu se přistavělo a vybavilo nové patro s kapacitou 80 osob, které bude sloužit k proškolování osob poskytujících první pomoc a přednemocniční neodkladnou péči v rámci integrovaného záchranného systému.

Anketa

Zeman by si přál, aby vládní koalice ANO a ČSSD pokračovala i po volbách. Souhlasíte?

hlasovalo: 16307 lidí

Dalšími již proplacenými projekty jsou například Vybudování a zařízení polytechnické učebny na Základní škole Svitavy s částkou 5,7 milionu korun z EFRR, Pořízení magnetické rezonance v Kroměřížské nemocnici s částkou 5, 5 milionu korun z EFRR nebo Rekonstrukce hasičské zbrojnice dobrovolných hasičů v Dobrovicích s částkou 1,9 milionu korun z EFRR.

Proplaceno je z IROP nyní 50 miliard korun, dalších 58 miliard korun je již rozděleno na projekty, které se budou postupně proplácet podle fáze ukončení projektů. IROP se tak blíží k vyčerpání prostředků pro toto programové období, kdy ve výzvách ještě zbývá 19,8 miliardy korun. Tyto prostředky jsou určeny zejména pro výzvy integrovaných nástrojů ITI, IPRÚ a MAS, a rovněž na zateplování bytových domů (78.výzva IROP). Možnosti jednotlivých výzev naleznete zde.

Pro příjemce podpory z IROP, kteří se v těchto dnech musí potýkat s omezeními v souvislosti s koronavirem, a která mohou negativně ovlivnit realizaci projektu, jsou k dispozici pracovníci Centra pro regionální rozvoj. Příjemci mohou zkontaktovat své projektové manažery prostřednictvím MS2014+ a dohodnout se na individuálním postupu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.