Ministryně Dostálová: Lázním program pomáhá, Češi si do nich našli cestu

28.08.2020 11:30

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová se sešla se zástupci Asociace cestovního ruchu Františkovy Lázně, kteří ji ujistili, že program na podporu českého lázeňství na 100 procent zafungoval. Díky programu COVID – Lázně nemuseli zavírat svá zařízení a propouštět zaměstnance. Návštěvnost si pochvalují i poskytovatelé služeb v regionu.

Ministryně Dostálová: Lázním program pomáhá, Češi si do nich našli cestu
Foto: Screen ČT OVM
Popisek: Ministryně Dostálová v Otázkách Václava Moravce

„Moc si vážím toho, že si zástupci Asociace cestovního ruchu Františkovy Lázně našli v této hektické době čas a mohli jsme probrat jejich zkušenosti s programem na podporu lázní. Slova o tom, jak se povedlo zachránit lázně a pracovní místa, jsem slyšela moc ráda. Zpětná vazba je pro nás velice důležitá. Během rozjezdu programu jsme si všichni prošli trochu turbulentní dobou, kdy se v rychlosti řešily nejrůznější technické záležitosti, protože naším cílem bylo pomoci lázním pokud možno co nejdříve. Nyní se už situace stabilizovala, získali jsme notifikaci Evropské komise, takže lázně mohou voucherů přijmout daleko více. Těší mě, že lázním program pomáhá, jsou totiž naše rodinné bohatství. Češi si do nich našli cestu,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Anketa

Je špatně, když se lidé smějí zranění prezidenta Zemana?

95%
5%
hlasovalo: 13771 lidí

„Chtěl bych tímto ministerstvu poděkovat, že program pro lázně připravilo. Opravdu nám pomáhá, i když je s tím samozřejmě spojená určitá administrativa. Je nám ale jasné, že jde o veřejné peníze, a je to nutné. Františkovy lázně se tímto programem bez přehánění zachránily, protože naše klientela k nám přijíždí z velké většiny ze zahraniční. Program zachránil nejen spoustu pracovních míst, ale i lázně jako takové,“ upozornil šéf Asociace cestovního ruchu Františkovy Lázně Josef Škába.

V závěru jednání ministryně Klára Dostálová zástupce Asociace informovala o tom, že probíhají jednání s Evropskou komisí, aby byl dočasný rámec na časté podněty z lázeňských zařízení prodloužen ještě na první čtvrtletí příštího roku. „Věřím, že na to Evropská komise uslyší a povede se nám ho prodloužit. Nejsme jediný stát, kterému by to ulehčilo situaci. Zatím tedy nemohu nic slíbit, ale vedeme intenzivní jednání. Zároveň s podzimem rozjíždíme velkou kampaň, která bude cílit na zahraniční klienty v dojezdové vzdálenosti. Jde například o Bavorsko, Sasko nebo Rakousko,“ dodala ministryně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…