Ministryně Dostálová: Nové období EU dotací je pro Ústecký kraj velkou šancí

12.09.2020 17:46

Ministryně Klára Dostálová spolu s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem dnes pracovně navštívili Ústecký kraj.

Ministryně Dostálová: Nové období EU dotací je pro Ústecký kraj velkou šancí
Foto: Archiv PL
Popisek: Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj

Během své pracovní cesty řešili s primátorem města Ústí nad Labem Petrem Nedvědickým možnosti a města i celého regionu. Starostové se pak na semináři dozvěděli o budoucích oblastech podporovaných z EU fondů pro příští období a chystané novinky z národních dotací. Ministři poté navštívili dva zajímavé projekty v kraji.

„Máme jedinečnou možnost získat z nového programového období až 960 miliard korun. Bez připravených kvalitních projektů však o tyto peníze může Česká republika přijít. Proto je důležitý takřka každý den. Jsme připraveni starostkám a starostům maximálně pomoci,“ uvedla ministryně Klára Dostálová.

Ministryni Kláru Dostálovou a ministra Richarda Brabce na začátku pracovní návštěvy čekalo krátké jednání s primátorem města Ústí nad Labem Petrem Nedvědickým v Clarion Congress Hotelu, kde následně proběhl i připravený seminář k restartu ekonomiky Ústeckého kraje. Během semináře se řešila zejména problematika dotací, jak nové možnosti financování projektů z peněz EU, tak národních. Starostové se ptali nejen na nejžádanější oblasti jako jsou brownfieldy, vybavení a infrastrukturu obcí, ale také na proces administrace a hodnocení žádostí. Došlo i na problematiku sucha a možných dotací ze Státního fondu životního prostředí. 

Poté oba ministři navštívili projekt rekonstrukce azylového domu a noclehárny v Mostě. Město se rozhodlo využít Integrovaný regionální operační program a obnovit objekt, který se nacházel v nevyhovujícím stavu. Cílem města bylo především navýšit kapacity zařízení, nákup vybavení a vytvoření zázemí pro noclehárnu. Město získalo dotaci ve výši přes 26 milionů korun. Poté ministři pokračovali do obce Radonice u Kadaně. Obec se zde pustila do zateplení sportovní haly s cílem snížit energetickou náročnost budovy a zlepšit hygienické podmínky pro výuku žáků základní školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…