Ministryně Dostálová: Podpora pomůže městům a obcím, z kterých lidé cestují za prací do průmyslové zóny

29.07.2018 18:57

Ministerstvo pro místní rozvoj schválilo dotace pro výstavbu nájemních bytů a na zainvestování pozemků v průmyslové zóně Solnice-Kvasiny.

Ministryně Dostálová: Podpora pomůže městům a obcím, z kterých lidé cestují za prací do průmyslové zóny
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

Zhruba 80 milionů korun putuje do Rychnova nad Kněžnou, Vamberku, obce Dobrá a obce Dobřany a dostane se také na náhradní projekty v obci Skuhrov nad Bělou a v Albrechticích nad Orlicí.

„Podpora pomůže městům a obcím z kterých lidé cestují za prací do průmyslové zóny. Reagujeme tak na akutní potřebu zdejšího regionu, kde díky působení velkého investora došlo k rychlému nárůstu nabídky pracovních příležitostí, a s tím souvisejících požadavků na bydlení,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Zvýšení počtu nájemních bytů a pozemků pro výstavbu bytů určených pro trvalé bydlení přispěje ke zlepšení životních podmínek v obcích, které se potýkají s nadměrným přílivem pracovních sil. Díky rozšíření možností bydlení dojde i k nárůstu obyvatel.

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo výzvy na podání žádostí začátkem dubna a žadatelé je mohli podávat od 3. dubna do 31. května. Více informací a seznam schválených a náhradních projektů naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů