Ministryně Dostálová: První proplacené žádosti po šestnácti dnech od vyhlášení výzvy je velmi dobrá zpráva

28.11.2020 10:07

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo tento měsíc program COVID - Podpora cestovního ruchu s cílem podpořit cestovní kanceláře, agentury a průvodce. Již po 16 dnech od zahájení příjmu žádostí o podporu hlásí ministerstvo první proplacené žádosti. Další budou v následujících dnech rychle přibývat.

Ministryně Dostálová: První proplacené žádosti po šestnácti dnech od vyhlášení výzvy je velmi dobrá zpráva
Foto: Screen ČT OVM
Popisek: Ministryně Dostálová v Otázkách Václava Moravce

„První proplacené žádosti po šestnácti dnech od vyhlášení výzvy je velmi dobrá zpráva a tempo vyplácení se po prvních ověřovacích platbách navíc ještě výrazně zrychlí. Další podnikatelé tak obdrží peníze v nejbližších dnech. Pevně věřím, že tato podpora pomůže cestovním kancelářím, agenturám a průvodcům v době, kdy nemohou z důvodu nedostatku turistů a velmi omezených možností cestování naplno podnikat,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí

Příjem žádostí zahájilo Ministerstvo pro místní rozvoj 11. listopadu 2020. Od té doby mohli cestovní kanceláře, agentury a průvodci v cestovním ruchu podávat žádosti o podporu v programu COVID – Podpora cestovního ruchu. Již po 16 dnech se proplatily první žádosti, a to pěti cestovním kancelářím za více než 1,3 mil. Kč. K dnešnímu dni přišlo na ministerstvo celkem 906 žádostí ve všech třech podprogramech za 279,9 mil. Kč.

Již v předchozích dnech ministerstvo oproti původně plánovanému termínu posunulo termín podávání žádostí až do 11. ledna 2021, aby i v této těžké situaci měli žadatelé dostatek času na přípravu svých žádostí. Více informací o programu naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.