Ministryně Dostálová: Výdaje na bydlení nechceme a nebudeme redukovat

27.11.2019 11:32

Projev na 39. schůzi Poslanecké sněmovny 27. listopadu 2019 k návrhu zákona o Státním fondu rozvoje bydlení

Ministryně Dostálová: Výdaje na bydlení nechceme a nebudeme redukovat
Foto: MMR
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

Vážený pane předsedo,

já se jenom předem omlouvám za svoji hlasovou indispozici. Ráda bych vám představila novelu zákona, kterým se mění zákon 211/2000 Sb., o Státním fondu rozvoje bydlení. Cílem návrhu zákona je zejména rozšíření působnosti stávajícího Státního fondu rozvoje bydlení o další aktivity a to aktivity směřující nejen do bydlení, ale i do udržitelného rozvoje obcí, měst a regionů. Nicméně samozřejmě bydlení bude hlavní doménou i nového pojetí státního fondu.

Rozpočet fondu zůstane schvalován Poslaneckou sněmovnou, takže sami budete moci posoudit, nebo přímo ovlivnit, výši určených výdajů na bydlení z tohoto fondu. Už nyní mohu deklarovat, že výdaje na bydlení nechceme a nebudeme redukovat. Naopak je chceme více prosazovat s dalšími investičními potřebami v obci a podporovat integrované investice.

Závěrem bych ráda dodala, že návrh byl projednán garančním výborem pro veřejnou správu a regionální rozvoj a také došlo ke shodě na pozměňovacím návrhu ohledně změny účinnosti zákona. Konkrétně se jedná o pozměňovací návrh B pod číslem 3545 pana poslance Bartoše, který zní, že tento zákon nabývá účinnosti prvním dnem třetího kalendářního měsíce následujícího po jeho vyhlášení. Děkuji moc za podporu a ještě jednou se omlouvám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…