Ministryně Hubáčková: V tomto případě je potřeba postupovat rychle

18.05.2022 12:45

Projev na 25. schůzi Senátu 18. května 2022 k zákonu o daních z příjmů

Ministryně Hubáčková: V tomto případě je potřeba postupovat rychle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně životního prostředí Anna Hubáčková(KDU-ČSL)

Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, kolegové, ráda vás vidím. Jdu vás poprosit o podporu usnesení ÚPV, i když přijímám výtky pana zpravodaje toho druhého výboru.

A to jak k legislativnímu procesu, že není úplně standardní. Je tomu tak, ale žijeme ve velmi nestandardní době, která si někdy žádá ta nestandardní řešení. A přestože mě znáte, že často obhajuji tu právní čistotu, tak zrovna v tomto případě je potřeba postupovat rychle. A prosím o podporu tedy rozhodnutí nebo usnesení ústavně-právního výboru schválit ve znění postoupeném Poslaneckou sněmovnou.

Můj hlavní důvod, kterým nezpochybňuji předložený pozměňovací návrh v tom, že je zpřesněním, že výklad, který v současné době v zákoně je, by mohl umožňovat mylné vysvětlení a pak nějaké daňové úniky nebo podobně, ale skutečně změnou a vrácením do Poslanecké sněmovny mně víceméně se nezdá, že bychom dospěli k tomu, že ten zákon bude dokonalý. A přitom potřebujeme co nejrychleji vyřešit pro občany především to změnu v zákoně o ochraně ovzduší, kdy odsouváme účinnost zákazu kotlů, těch velmi neekologických na tuhá paliva, o dva roky. To končí 31. 8. letošního roku.

My kotlíkovými dotacemi se snažíme hodně pomoci, nicméně přestože je žádostí hodně, peníze na to jsou, tak nejsou kapacity, nejsou výrobky, a tudíž je nutné posunout ten zákon o 2 roky. Což tady tato předložená novela zákona dává. A já vás prosím, abyste i toto vnímali jako důvod pro zvednutí ruky na souhlas ve znění postoupeném Poslaneckou sněmovnou.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!