Ministryně Maláčová: Část programu Antivirus bude pokračovat do konce roku

26.10.2021 22:21 | Tisková zpráva

Režim A úspěšného programu Antivirus je prodloužený do konce roku 2021. Vztahuje se na případy, kdy je zaměstnancům nařízena karanténa. Rozhodla o tom, s ohledem na aktuální epidemiologickou situaci vláda.

Ministryně Maláčová: Část programu Antivirus bude pokračovat do konce roku
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

„Dosud se počítalo s trváním programu Antivirus v tomto režimu do konce října. Epidemie koronaviru ale, bohužel, nabírá na síle, proto počítáme s tím, že Antivirus bude spíše ožívat než, abychom ho definitivně ukončili,“ uvedla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).

Od 1. června letošního roku je možné v režimu A programu Antivirus čerpat příspěvky pouze v případě, že překážka v práci vznikla zaměstnanci z důvodu nařízení karantény nebo izolace. Tato podmínka tedy platí i pro další období uznatelnosti výdajů. Zároveň vláda České republiky posunula konečné datum, do kdy je možné uzavřít dohodu o poskytnutí příspěvku z programu Antivirus, a to z 31. října 2021 na 31.prosince 2021. K jiným změnám v programu zatím nedochází.

Výše příspěvku činí 80 % z vyplacené náhrady mzdy a z ní provedených odvodů, kterou zaměstnavatel zaměstnanci vyplatil za dobu trvání překážek v práci. Zaměstnavatel tedy ve vyúčtování uvede výši vyplacené náhrady mzdy a tu část zákonných odvodů, která odpovídá výši vyplacené náhrady. Příspěvek proplácený Úřadem práce ČR pak činí 80 % součtu těchto částek. Maximální měsíční výše příspěvku na jednoho zaměstnance činí 39 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.