Ministryně Maláčová: O banány se teď opravdu, ale opravdu nebojím

18.10.2021 5:34 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k rychlému zdražování energií

Ministryně Maláčová: O banány se teď opravdu, ale opravdu nebojím
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jana Maláčová ve volebním štábu ČSSD

Přeji všem hezkou neděli, pokud tedy pro vás vůbec může být hezká. Když vidím, co za škrty a „reformy“ zdravotnictví i důchodů na nás chystá koalice „demokratických“ stran, tak se mi zatmívá před očima. A asi to není ani úplně hezká neděle v souvislosti s tím, co se teď děje na trhu s plynem a elektřinou.

Jsem úplně v šoku z toho, v jaké situaci se ocitl milion domácností a firem po krachu společnosti Bohemia Energy. Prakticky dvěma milionům lidem se teď může elektřina a plyn zdražit klidně i dvojnásobně. Věřím, že podmínky, za kterých budou moci uzavřít další smlouvu s poskytovateli poslední instance - a to zvláště těmi, kde je spolumajitel stát nebo obce - budou pro domácnosti přijatelné. Pokud ne, jsme připraveni nabídnout pomoc přes Úřady práce, ať už skrze příspěvek či doplatek na bydlení nebo mimořádnou okamžitou pomoc. Ale tím se tenhle případ nevyřeší. Něco takového se prostě nesmí stát!

Začalo to sluníčkovou reklamou a pravicovými médií do nebes vynášeným podnikatelem Jiřím Písaříkem. Z lifestylových časopisů se na něj pěla chvála, jak má ostré lokty, jak dokáže vydělávat. Mladý miliardář a úspěšný člověk. Hm. Pro mě je to obyčejný TUNELÁŘ! Pan Písařík si prý nakoupil automobily za 250 milionů a sám se chlubil, že jezdí závodním Ferrari. Kam jsme to došli? Teplo na zimu pro dva miliony lidí je v ohrožení, ale kšeftař si na zimu zajede na Maledivy. V životě bych si nepomyslela, že tohle je ještě v dnešní době možné. Doufala jsem, že podobné praktiky zůstaly v 90. letech. Strašně mi to připomíná jistotu desetinásobku a Koženého auta a Bahamy.

Ale myslím, že situace je ještě smutnější. Pamatujete, jak během volební kampaně v metru chodili umělci a žehrali na dobu, kdy se stály fronty na banány? O banány se teď opravdu, ale opravdu nebojím. Bojím se o dva miliony lidí, kterým skokově zdraží energie a o deset milionů lidí, kterým příští vláda bude škrtat pomoc a veřejné služby. Věřte mi, že to takhle nechci nechat. I když jsme jako sociální demokraté zůstali před branami sněmovny, tak já za vás budu bojovat dál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…