Ministryně Maláčová: O minimální mzdě se bude rozhodovat až v říjnu

28.09.2021 12:28 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k jednání vlády

Ministryně Maláčová: O minimální mzdě se bude rozhodovat až v říjnu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Z vlády nemám dobré zprávy. Za ČSSD jsme hlasovali proti návrhu státního rozpočtu, protože nejsme spokojeni se zvýšením platů zaměstnanců státu, které navrhlo hnutí ANO. Zvýšení jen o 1400 místo 3000 zdaleka nepokryje ani inflaci! My v ČSSD po volbách ty 3000 Kč ale prosadíme, protože hasiči, policisté, zdravotníci, vojáci, učitelé, pečovatelky a další zaměstnanci státu si to zaslouží! Mimochodem, navýšení o 3000 si zaslouží také úředníci, hlavně na přepážkách či v terénu, ať už pracují na úřadech práce, inspektorátu práce či správě sociálního zabezpečení. Jejich pracovní nasazení nesmí zůstat bez odezvy! Moc si jich vážím, protože drželi stát během pandemie v chodu!

A jak dopadlo jednání o zvýšení minimální mzdy? Tak o tom nechce hnutí ANO ani slyšet! Pan premiér odmítl zařadit návrh na jednání vlády. Nevím, jak to chápete vy, ale podle mě jasně ukázal, že je na straně firem, a nikoli pracujících lidí! O minimálně mzdě se tedy bude rozhodovat až v říjnu a jestli chtějí prodavačky, řidiči, skladníci, dělníci, uklízečky a další od ledna vyšší mzdy, musí volit ČSSD!

Sečteno, podtrženo – sociální demokracie kope za všechny nízkopříjmové pracující, ať už ze soukromé nebo z veřejné sféry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…