Ministryně Maláčová: Otázky na důchody neberou konce

28.01.2020 13:04

Komentář na facebookovém profilu k přípravě důchodové reformy

Ministryně Maláčová: Otázky na důchody neberou konce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Maláčová

Šíří se ale nesmyslné mýty o tom, jak si lidé pohorší. Není to pravda! Můj návrh zajistí každému spravedlivý důchod. NIKDO, kdo poctivě pracoval, nepřijde zkrátka a HODNĚ lidí si polepší. Průměrný důchod se zvýší o více než 2000 korun.

Víte, že dnes u nás žije skoro 200 000 seniorů, kteří musejí vyžít s penzí nižší než 10 tisíc? Hrozné, že? Tak tohle po reformě skončí! Pro všechny, kdo 35 let pracovali, navrhuji ZÁKLADNÍ důchod ve výši 10 500 Kč. Ale pozor! K tomu se vám navíc přičtou ještě všechny ZÁSLUHY. Tedy jak dlouho jste pracovali, kolik jste za život odvedli na sociálním pojištění a nově se započítává i PÉČE o děti a osoby blízké. K důchodu bude také připočten pevný bonus 500 Kč za každé dítě.

To je strašně důležité. Teď to totiž chodí tak, že ti kdo pečují – většinou jsou to ženy – jsou ve stáří „odměněni“ nižší penzí. A ve stáří se pak propadají do chudoby a závislosti na sociálních dávkách. Pokud se nám tenhle symbol nespravedlnosti podaří odstranit, bude to obrovský krok vpřed. Řekněme NE nedůstojným důchodům!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě