Ministryně Maláčová: Za rok nikomu nová noha nenaroste

26.03.2019 9:10

Komentář na facebookovém profilu k systému posudkového lékařství

Ministryně Maláčová: Za rok nikomu nová noha nenaroste
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Je nesmysl, aby někteří lidé museli každoročně dokazovat, že mají právo na svůj invalidní důchod. Stejně tak je zbytečné, abychom tahali zdravotně postižené každých pár měsíců na kontroly. Přitom dlouhodobě nemocní musí čekat na posudek i několik měsíců. Fakt se těm lidem nedivím, že nadávají.

Posudkáři dělají, co mohou, ale je jich málo a systém jim teď taky příliš nepomáhá. Pár stovek lékařů musí zvládnout stovky tisíc posudků ročně. Co s tím?

V první řadě musíme posílit jejich řady. Rozjedeme náborovou kampaň a přitáhneme posily. Sáhneme i do stávajícího systému a pokusíme se vybít aspoň jeho největší mouchy. Zkrátíme časové lhůty, aby lidé nemuseli na posudek čekat jak na smilování.

Změníme průběh kontrol, abychom zbytečně každou chvíli neprověřovali ty, kteří se uzdravit nemohou. A v neposlední řade nebudeme nutit lékaře, aby se dokola přesvědčovali, jestli pacientovi znovu nenarostla ta která končetina. Ostatně od toho studovali medicínu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…