Ministryně Marksová: MPSV a Sdružení místních samospráv se dohodli na spolupráci

19.07.2016 5:29

Problematika sociálního bydlení, financování a zajištění dostupnosti sociálních služeb, aplikace nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti nebo podpora rodiny a slaďování rodinného a profesního života. To jsou hlavní témata memoranda o spolupráci, které v Senátu podepsali ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová a předseda Sdružení místních samospráv Stanislav Polčák. Společným cílem je výkon moderní a efektivní veřejné správy.

Ministryně Marksová: MPSV a Sdružení místních samospráv se dohodli na spolupráci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně ČSSD Michaela Marksová

„Se Sdružením místních samospráv konzultujeme připravovaný zákon o sociálním bydlení, chceme více spolupracovat na zkvalitnění aktivní politiky zaměstnanosti či na efektivním rozvoji a stabilizaci sociálních služeb v obcích a městech i boji s chudobou a sociálním vyloučením," uvedla ministryně Marksová.

Ministerstvo i Sdružení místních samospráv (SMS ČR) budou usilovat o to, aby byly zohledňovány potřeby obcí a měst a došlo k provázání obou úrovní veřejné správy, tedy místní a ústřední.

Ministerstvo zařadí Sdružení do seznamu připomínkových míst

„Podpisem memoranda deklarujeme vůli obcí našeho sdružení garantovat za předpokladu koncepční a legislativní spolupráce s MPSV sociální služby občanům s trvalým bydlištěm v obcích. Rozhodně jsme otevřeni k další diskusi a spolupráci s rezortem práce a sociálních věcí ohledně klíčových problémů venkova," doplnil předseda Sdružení místních samospráv Stanislav Polčák.

SMS ČR bude zejména předávat poznatky a informace shromážděné od svých členských obcí a měst a na vyžádání ministerstva se písemně vyjádří k jím připravovaným materiálům. Ministerstvo zařadí Sdružení do seznamu připomínkových míst pro legislativní i nelegislativní návrhy (koncepce, analýzy se vztahem k problematice samostatné a přenesené působnosti obcí) a poskytne odbornou pomoc zástupcům místních samospráv.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.