Ministryně Marksová: Stvrdila jsem smlouvu s arménským ministrem

24.05.2015 13:46

Podpisy memoranda o spolupráci, diskuse o systému sociálního zabezpečení a sociálních služeb i problematice nezaměstnanosti. Nejen to, ale i další jednání měla na programu ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, která byla ve dnech 19. až 23. května na pracovní cestě v Gruzii a Arménii.

Ministryně Marksová: Stvrdila jsem smlouvu s arménským ministrem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Marksová

„S arménským ministrem práce a sociálních věcí Arťomem Asatrjanem jsme jednali o bilaterální smlouvě o sociálním zabezpečení, informovali jsme je, jak funguje český systém a na závěr schůzky jsme podepsali memorandum o spolupráci,“ uvedla ministryně Marksová.

V úterý odpoledne ještě arménská strana prezentovala svůj penzijní systém na Státní službě sociálního zabezpečení.

Ve středu ministryně položila květiny u Památníku arménské genocidy a navštívila Integrované centrum sociálních služeb, kam spadají Úřad práce, Sociální zabezpečení, Zdravotní pojištění a Oddělení sociálních dávek.

Návštěva Gruzie připadla na čtvrtek. Ministryně měla na programu prohlídku malého lokálního (rozvojového) projektu financovaného českou stranou. Poté jednala v gruzínském parlamentu  se členy Výboru pro zdravotnictví a sociální věci. Večer si pak prohlédla další malý rozvojový projekt financovaný českou stranou, který pomáhá s rekvalifikací tělesně postižených osob a osob žijících pod hranicí bídy na ševcovské řemeslo.

V pátek ministryně Marksová navštívila vesnici Cerovani, kterou vybudovali pro vnitřně vysídlené osoby z okupovaných území. Odpoledne pak jednala s gruzínským ministrem práce, zdravotnictví a sociálních věcí Davidem Sergeenkem o bilaterální smlouvě o sociálním zabezpečení a diskutovala též nad projekty rozvojové spolupráce v Gruzii, na nichž participoval či participuje resort práce a sociálních věcí ČR či jiné české resorty. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.