Ministryně Marksová: V některých oborech nemáme dost klíčových odborníků

27.03.2017 4:29

Od dubna mohou služební úřady lépe zaplatit klíčové odborníky v dalších oborech.

Ministryně Marksová: V některých oborech nemáme dost klíčových odborníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

Vláda schválila návrh novely nařízení vlády předložený MPSV, který od 1. dubna umožní služebním úřadům stanovit mimořádný platový tarif klíčovým pracovníkům v dalších oborech státní služby.

V konkurenci se soukromým sektorem tak budou moci služební úřady lépe motivovat pracovníky na klíčových místech než doposud, a to v těchto oborech:

  • Finance
  • Audit
  • Veřejné investování a zadávání veřejných zakázek
  • Organizační věci státní služby a správa služebních vztahů státních zaměstnanců, příslušníků bezpečnostních sborů a vojáků z povolání.

„V těchto oborech aktuálně nemáme dostatek klíčových odborníků, kteří jsou pro chod úřadů velice důležití. Jedná se o pracovní pozice, které vyžadují vysokou odbornost ale i pracovní nasazení, a u kterých kvůli nižším platům oproti soukromé sféře státní správa obtížně konkuruje,“ uvedla ministryně Marksová.

„Věřím, že i díky tomuto opatření se podaří přilákat více dostatečně kvalifikovaných zájemců o práci ve veřejném sektoru,“ dodala. Schválená změna ponechává procentní mez pro počet klíčových služebních míst na dosavadní pětiprocentní úrovni, proto se nepředpokládají žádné dopady na výdajovou stránku státního rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby