Ministryně Marksová: Zaměstnanci ÚP ČR se už nemusí bát napjatého přelomu roku

23.12.2014 17:16

Ministerstvo práce a sociálních věcí uzavřelo dne 22. 12. 2014 dílčí obchodní smlouvy se společností OK system na období 2015 až 2016. Smlouvy tak umožňují pokračování zpracovávání dávek a výplaty dávek státní politiky zaměstnanosti a nepojistných sociálních dávek prostřednictvím informačního systému společnosti OK system. Na další dva roky je tak smluvně zajištěn provoz a nezbytný vývoj informačního systému.

Ministryně Marksová: Zaměstnanci ÚP ČR se už nemusí bát napjatého přelomu roku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Marksová

„Na jaře letošního roku jsme prezentovali, že učiníme vše proto, abychom stabilizovali situaci v oblasti IT MPSV. Mezi kroky vedoucí ke stabilizaci patří kromě vyhlášení výběrových řízení na dodavatele agendových systémů i uzavření souboru dílčích obchodních smluv na provoz a vývoj informačního systému společnosti OK system na přechodnou dobu dvou let,“ říká ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

V letech 2012 a 2013 část výplaty dávek zajišťovala společnost Fujitsu Technology Solutions. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže potvrdil v prosinci 2013 své dřívější rozhodnutí o porušení zákona při zadávání veřejných zakázek a pravomocně zakázal plnění smluv této společnosti. Tím nastaly krušné chvíle zaměstnancům Úřadu práce ČR (ÚP ČR), kteří museli přejít ve velmi krátké době zpět k OK aplikacím. Společnost OK system tak od ledna 2014 opět zajišťuje výplatu dávek státní politiky zaměstnanosti a nepojistných sociálních dávek prostřednictvím svého informačního systému – tzv. OK
aplikací v plném rozsahu.

„Zaměstnanci Úřadu práce ČR se již nemusí obávat toho, že budou mít napjatý přelom roku 2014 a 2015. Věřím, že tentokrát stráví klidné vánoční svátky a vstup do nového roku. Další předpokládaná změna se plánuje až za 2 roky, tedy k 1. 1. 2017,“ říká Iva Merhautová náměstkyně ministryně pro informační technologie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…