Ministryně Marksová: Zaujal mě projekt zaměřený na mladé lidi, kteří nejsou ani v evidenci úřadu práce

13.10.2016 16:15

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová se v Ústí nad Labem zúčastnila workshopu k paktu zaměstnanosti a regionálním observatořím trhu práce. Jedná se o strategická partnerství, která uzavírá kraj, firmy a školy nebo zástupci zaměstnavatelů. Na základě užší spolupráce se daří zlepšovat situaci v oblasti nezaměstnanosti v daném regionu.

Ministryně Marksová: Zaujal mě projekt zaměřený na mladé lidi, kteří nejsou ani v evidenci úřadu práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

Projekty regionálních paktů zaměstnanosti se zaměřují zejména na pomoc ohroženým skupinám na trhu práce, jako jsou lidé nad 50 let, mladí do 25 let či dlouhodobě nezaměstnaní.

„Zaujal mě projekt zaměřený na mladé lidi, kteří ani nejsou v evidenci úřadu práce. Jsou většinou ze sociálně vyloučených lokalit. Pomoci jim dokončit vzdělání a dostat je na trh práce považuji za zásadní. Stejně jako nastavení intenzivní spolupráce škol s orgány sociálně právní ochrany, aby děti ze středních škol předčasně neodcházely,“ uvedla ministryně Michaela Marksová.

MPSV podporuje projekty regionálních paktů zaměstnanosti prostřednictvím výzvy č. 55. Finanční alokace činí celkem 100 milionů Kč a dotace na max. dvouleté projekty je v rozmezí 1,5 - 10 milionů Kč. Podáno bylo 13 žádostí o podporu z 11 krajů o objemu 124 milionů Kč. Žádost nepodal pouze Karlovarský a Plzeňský kraj.

Na konci října proběhne jednání výběrové komise, která vybere podpořené projekty. Konečné výsledky budou známi v polovině listopadu. „Jsme připraveni alokaci výzvy podle potřeby navýšit, aby byly podpořeny všechny kvalitní projekty,“ dodala ministryně Marksová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny