Ministryně Marksová vystoupila na Sustainability Summitu v Londýně

25.03.2017 14:04

Ministryně práce a sociální věcí Michaela Marksová vystoupila na II. ročníku Sustainability Summitu 2017 v Londýně. Summit je organizován týdeníkem The Economist a je zaměřen na udržitelný rozvoj ekonomiky, a to zejména na výzvy a možné příležitosti, které přináší mezinárodní závazky v oblasti ochrany životního prostředí přijaté v rámci COP21 v Paříži v roce 2015 pro mezinárodní firmy.

Ministryně Marksová vystoupila na Sustainability Summitu v Londýně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

V rámci Summitu se setkávají zástupci vlád, akademické sféry i nadnárodních společností k diskusi nad vhodnými strategiemi pro dlouhodobě udržitelný rozvoj. Ve svém vystoupení na Summitu se ministryně Michaela Marksová zaměřila na sociální aspekty globálního úsilí o ochranu klimatu a udržitelný rozvoj, zejm. změny struktury zaměstnanosti (např. s ohledem na snižování těžby fosilních paliv, tedy rekvalifikační programy pro horníky a změny na trhu práce spojené s postupem automatizace a robotizace.

Sustainability Summit 2017 odstartoval jen několik hodin po středečním teroristickém útoku v hlavním městě Velké Británie. Michaela Marksová proto na místě neštěstí uctila památku obětí útoku a vyjádřila solidaritu se všemi obyvateli Londýna.

ilustrační foto

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…