Ministryně Nováková: Partneři jsou důležití nejen jako nositelé zpětné vazby

01.10.2018 12:40

Ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková dnes na brněnském výstavišti za účasti premiéra Andreje Babiše, ministrů vlády, prezidenta Hospodářské komory ČR Vladimíra Dlouhého slavnostně zahájila činnost Exportního domu. Ten je společným projektem Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva zahraničních věcí, Ministerstva obrany, společnosti EGAP a agentury na podporu exportu CzechTrade.

Ministryně Nováková: Partneři jsou důležití nejen jako nositelé zpětné vazby
Foto: youtube.com
Popisek: Marta Nováková

Po dobu konání 60. Mezinárodního strojírenského veletrhu bude hostit řadu odborných a doprovodných akcí, které bude MPO a další instituce v rámci veletrhu organizovat především v souvislosti s podporou exportu.

„Jsme otevřená silně exportně orientovaná ekonomika, proto jsou pro nás naprostou nutností mezinárodní konkurenceschopnost, technologický růst českých firem, stabilní a vstřícné podnikatelské prostředí, podpora vědy, výzkumu, vzdělávání, liberalizace a transparentních pravidel zahraničního obchodu,“ uvedla při slavnostním zahájení činnosti Exportního domu ministryně Marta Nováková.

V oblastech rozvoje českého průmyslu, konkurenceschopnosti i podpory exportu MPO úzce spolupracuje s Hospodářskou komorou ČR, Svazem průmyslu a dopravy ČR a Asociací malých a středních podniků a živnostníků a dalšími profesními sdruženími a asociacemi. „Tito partneři jsou pro nás velmi důležití nejen jako nositelé cenné zpětné vazby, ale jejich názory a věcné pohledy nám umožňují konfigurovat případné legislativní změny s realistickou a hlavně praktickou zkušeností,“ dodala ministryně Marta Nováková. Jak uvedla, domácí ekonomice se i nadále daří, nicméně lze očekávat, že tempo růstu bude nižší než v loňském roce. Tahouny jsou tradičně domácí poptávka a právě export.

Ministryně Marta Nováková také pozvala všechny hosty k návštěvě expozice Ministerstva průmyslu a obchodu (pavilon Z, st. č. 026). Ve stejném prostoru návštěvníci mohou najít i oficiální zastoupení agentur CzechTrade a CzechInvest, Agenturou pro podnikání a inovace, Strojírenským zkušebním ústavem a Úřadem pro technickou normalizaci, numerologii, metrologii a státní zkušebnictví. Hlavním tématem expozice MPO ČR je „100 let českého průmyslu, tradice a budoucnost.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.