Ministryně Nováková: Stále máme pro jaderou energetiku lidský i průmyslový potenciál

09.10.2018 14:57

Ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková přijala prezidenta spolku Jaderní veteráni Jiřího Marka.

Ministryně Nováková: Stále máme pro jaderou energetiku lidský i průmyslový potenciál
Foto: youtube.com
Popisek: Marta Nováková

Ti o setkání s ministryní požádali proto, že jí chtěli v procesu přípravy dostavby jaderných bloků nabídnout své zkušenosti, které během svého profesního života nasbírali na nejrůznějších pozicích v jaderné energetice. Jaderní veteráni jsou spolkem, který sdružuje osobnosti s dlouhodobou profesní kariérou spojenou s jadernou energetikou a mírovým využitím atomové energie.

„Velmi si vážím nabídky spolku využít nejen profesní erudice, ale i podpory lidí, kteří se celý svůj profesní život věnovali jaderné energetice. Osobně považuji za dobré, že stále v České republice máme jak lidský, tak průmyslový potenciál pro tak specifickou odbornost, jakou je právě jaderná energetika.“ Uvedla po setkání ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková.

Hlavním posláním Jaderných veteránů je sdílení znalostí a zkušeností, jejich šíření pro podporu a rozvoj jaderné energetiky, a to s důrazem bezpečnost a ochranu životního prostředí. „Nejsme lobbisté, jsme výhradně profesně orientovaná a odborně kvalifikovaná skupina a máme zájem aktivně pomáhat při podpoře a rozvoji jaderné energetiky v České republice, a to i ve vztazích s veřejností.“ Řekl Jiří Marek, prezident spolku Jaderní veteráni během schůzky ministryní Martou Novákovou a představil i záměr spolku na vytvoření sdílené platformy pro přenos jaderných znalostí mladé generaci s názvem Pražská výzva.

Zároveň ministryni průmyslu a obchodu Martu Novákovou informoval o konání 11. konference o jaderné energetice, která se koná 7. listopadu letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.