Ministryně Nováková v EU podpořila vyšší zapojení žen do oboru IT

27.09.2018 16:06

Ministryně průmyslu a obchodu ČR Marta Nováková dnes zahájila svá jednání v Evropské unii pracovní snídaní s rakouskou ministryní pro digitalizaci a podnikatelské prostředí Margarete Schramböckovou. Hlavním tématem snídaně, kterou organizovalo rakouské předsednictví, byla vyšší míra zapojení žen do digitalizace „More women in digital“.

Ministryně Nováková v EU podpořila vyšší zapojení žen do oboru IT
Foto: youtube.com
Popisek: Marta Nováková

Rakouská ministryně během snídaně zdůraznila potřebu vzájemné spolupráce organizací, firem a institucí, které mohou být hlediska vyššího zapojení žen pro ostatní dobrým příkladem.

Ministryně Marta Nováková v této souvislosti připomněla, že sama má dlouholetou osobní zkušenost z prostředí informačních technologií, protože řídila úspěšné počítačové společnosti. „Přestože jsem byla manažerkou v businessu IT, to, že v tomto oboru působím jako žena, mi nikdy nepřipadalo nepřirozené. Během dnešní snídaně jsme se s mou rakouskou kolegyní shodly, že každá aktivita, která pomůže zvýšit počet žen v tomto oboru, je velmi důležitá a přínosná,“ uvedla ministryně Marta Nováková.

Další program ministryně průmyslu a obchodu Marty Novákové pokračuje zasedáním Rady EU pro konkurenceschopnost a vnitřní trh.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky