Ministryně Schillerová navštívila plzeňskou expozici o historii celníků

22.02.2018 5:33

Ministryně financí Alena Schillerová navštívila unikátní výstavní expozici Celního úřadu pro Plzeňský kraj, věnovanou historii celnictví v českých zemích od středověku po současnost. Je zde vystavena celá řada zajímavých předmětů, které byly spojeny s prací celníků v průběhu staletí. Návštěvníci si zde mohou prohlédnout zejména uniformy, zbraně, štíty, znaky a některé celní pomůcky.

Ministryně Schillerová navštívila plzeňskou expozici o historii celníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Schillerová, ministryně financí

„Expozici zřídili sami celníci ve sklepních prostorách budovy celního úřadu. A jejich nadšení musím ocenit, expozice je velice zajímavá. Doporučuji tuto výstavu navštívit každému, koho zajímá minulost i přítomnost celnictví. Díky unikátním exponátům a poutavému výkladu nabízí návštěva expozice skutečně nevšední zážitek,“ uvedla po prohlídce ministryně financí.

Součástí expozice je také pohled do kanceláře finanční stráže z doby před rokem 1918, dále ukázka padělatelské dílny tabákových výrobků z 90. let minulého století či destilační přístroj černých lihovarníků. Čerstvou novinkou výstavy je část nazvaná „Clo se platí penězi“, která mapuje vývoj peněz a platebních prostředků od nejstarších dob až do současnosti.

Stálou výstavní expozici o historii celníků může navštívit i široká veřejnost. Prohlídka je zcela zdarma a zájemci se na ni mohou objednat předem na telefonním čísle 377 204 114.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…